nl

DOEN-methodiek

DOEN

Lenard & Lenard verbetert resultaat van mens, team, proces en organisatie en dat doen we op onze eigen kenmerkende wijze: aan de hand van ons principe DOEN. DOEN is een begrip dat gelijk de basis vormt van alles wat L&L doet. Wij werken én leven volgens dezelfde methode.

Wij geloven dat alle verandering begint bij de mens, de persoon achter de opdrachtgever. Daarom optimaliseren we eerst het individu, daarna het team, vervolgens de organisatie en eindigen bij de processen.

Met onze profiling-methodologie geven we inzicht in eigen handelen. We kijken samen naar vitaliteit, zowel fysiek als mentaal, en voeren gezamenlijk optimalisaties door.

Vitaliteit en verandering

Vitaliteit nemen we heel serieus; het is een essentieel onderdeel in het proces. Met vitaliteit bedoelen we mentale en fysieke fitheid. Om persoonlijke vitaliteit te verbeteren doen we lichamelijke tests en kijken we onder andere naar voeding, slaap, ontspanning, beweging en conditie. Kortom: hoe gezond leef je? Op basis van de uitslag stellen we verbeterdoelen vast. Lenard & Lenard helpt deze doelen te bereiken met verschillende programma’s, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en beweging.

Stel je voor wat er gebeurt als de vitaliteit van een heel team groeit! Zo zijn fitte werknemers minder vaak ziek en kennen een hogere productiviteit. Een vitale organisatie gaat veerkrachtig om met veranderingen.

Het zit niet in de mens om zomaar te veranderen: zolang er geen direct gevaar dreigt, blijft de oermens in ons op dezelfde, bekende plaats en vertrekt niet naar onbekend terrein. Aan verandering gaat vaak een noodzaak vooraf. Personen met een sterke wil gaat veranderen wellicht makkelijker af maar ook zij hebben inzicht nodig in eigen handelen. Gedragsverandering vereist besef, inzet en bovendien moed. Daarom doen we juist dát samen en onze DOEN-leefregels helpen daarbij.

  • Gezondheid

  • Bewust van tijd

  • Resultaatgericht

  • Grenzen

  • Keuzes

  • Oprechtheid

  • Verantwoordelijkheid

  • Positiviteit

  • Zelfkritiek

  • Luisteren

1. Gezondheid

Goede lichamelijke verzorging is essentieel: zorg voor gezonde voeding, goede slaapkwaliteit en voldoende lichaamsbeweging. Rust en ontspanning horen daar ook bij: het is oké om af en toe uit te schakelen, reflectiemomenten in te bouwen of een rustdag te nemen.

2. Bewust van tijd

Er valt vaak veel effect te behalen in bewuster omgaan met tijd. Focus: multi-tasken is slechts een modewoord. Richt je aandacht op één ding. Voorkom uitstel: begin gelijk en zoek geen excuus om iets niet te doen. Wees doelgericht: zeg duidelijk ‘nee’ tegen zaken die niet bijdragen aan je doel. Houd lange-termijn doelen in het vizier.

3. Resultaatgericht

Doorzettingsvermogen en vastberadenheid leiden tot positieve resultaten. Bereid je daarbij goed voor zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Grenzen

Ken je grenzen en accepteer dat je niet alles onder controle hebt. Beter richt je je op zaken die je wél kunt beïnvloeden.

5. Keuzes

Durf keuzes te maken, ook als de resultante onbekend is. Wacht niet met het delen van ideeën tot ze perfect zijn; perfectie is slechts een streven. En als je een keuze hebt gemaakt, durf deze dan los te laten.

6. Oprechtheid

Wees jezelf: populariteit is geen doel op zich. Er zullen altijd mensen zijn die jou of jouw acties niet leuk vinden. En in het verlengde daarvan: spreek je uit. Wees niet bang om, op een goede manier, voor je mening uit te komen.

7. Verantwoordelijkheid

Leg geen schuld bij anderen. Kijk wat je zelf kunt doen.

8. Positiviteit

Omring jezelf met positieve mensen. Zij hebben een goede invloed op je prestatiegemiddelde en daarmee op je kans op succes.

9. Zelfkritiek

Wees kritisch op jezelf. Beoordeel continu je acties en methodes. Verbeter zonodig en borg verandering.

10. Luisteren

Sta open voor andermans ideeën en kritiek en durf daarmee je inzicht te veranderen. Zo ontstaat ook de beste kans op synergie.

Effectief

In de afgelopen twintig jaar heeft Lenard & Lenard mensen en organisaties geholpen positief te veranderen en daarmee hun resultaat te verbeteren. Dat werk doen we vooral met veel plezier en daar zijn we trots op.

Vul ons contactformulier in en onderzoek op welke manieren wij je kunnen helpen resultaat te verbeteren. Of bel: 085 48 77 909.

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld