en nl

Gamification

Lenard & Lenard zet gamification in om organisaties in staat te stellen hun talenten & professionals het verschil te laten maken in deze steeds sneller veranderende en sterk competitieve markt en maatschappij. Door gebruik te maken van game principes en technieken versnelt L&L de persoonlijke effectiviteit in het menselijk gedrag, de aansturing en beheersing van werkzaamheden en de transities van organisaties. Deze versnelling draagt uiteindelijk zorg voor verhoogde performance.

Met gamification kan een organisatie focussen op het verbeteren van het leven, het werk en de productiviteit van werknemers. Dit maakt de organisatie als werkgever aantrekkelijker. Talenten & professionals halen meer voldoening uit hun werk, de kans op succes wordt groter en daarmee de hoop op succes, mensen voelen zich meer verbonden en mensen voelen zich echt onderdeel van een groter geheel. Deze intrinsieke motivaties vormen de basis van een optimale werkervaring en een verhoogd bedrijfsresultaat.

Gamification speelt in op het principe van intrinsieke beloning: door professionals een omgeving te geven om doelen te halen, krijgen ze de mogelijkheid om zelf een ervaring, ontwikkeling, resultaat, in feite een beloning te kiezen.

Voorbeelden van doelen zijn: zo kwalitatief en kwantitatief kennismaken met je nieuwe werkomgeving (onboarding), het behalen van persoonlijke vitaliteitsdoelen, stappen maken in competentie -en of vakinhoudelijke ontwikkeling, het doen van routine werkzaamheden, veranderingen doorvoeren. Gerelateerde beloningen worden enerzijds professional specifiek anderzijds teamgeneriek opgesteld.

De specifieke game principes en technieken zijn gebundeld in een SaaS platform omgeving waarbij vaste componenten gebruikt worden om de juiste inrichting voor de specifieke klant/vraagstuk samen te stellen.

Het SaaS gaming platform kent de volgende bouwstenen:

  • Kennisdeling: kennis die talenten & professionals krijgen aangereikt kunnen ze meteen toepassen in hun dagelijks leven

  • Strategische alignment: nieuwe organisatieontwikkelingen en operationele activiteiten worden verbonden met individuele doelstellingen

  • Plezier & focus: talenten & professionals beleven plezier in het halen van hun doelen, waarbij de focus ligt op het halen van positieve resultaten

Oorsprong Gaming Platform

L&L is een netwerkorganisatie en zoekt continu verbinding met specialisten in de markt om onze dienstverlening doorlopend te verbeteren. Dit principe ligt ook ten grondslag aan de samenwerking met Dutch Authentics waarbij wederzijdse expertise op het gebied van performance-, talent- en verandermanagement de verbindende factor is.

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld