nl

Gamification

L&L Performance Platform – Een platform geïnspireerd op gaming mechanismen

Lenard & Lenard heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven of instellingen die een optimale werkervaring voor hun talenten en professionals nastreven. Hiermee zorg je ervoor dat talenten excellent kunnen presteren en daarmee huidige en toekomstige ontwikkelingen succesvol het hoofd kunnen bieden en zo maximaal rendement leveren. L&L werkt hiervoor met een digitaal platform, het L&L performance platform, waarin kennis, ervaring en ontwikkeling bij elkaar worden gebracht.

De inspiratie hiervoor haalt Lenard & Lenard uit de gaming industrie.

Een optimale werkervaring is een van de componenten om meer grip te krijgen op de eigen ontwikkeling van de medewerkers en waardering te krijgen voor wat ze doen. Medewerkers willen zoveel mogelijk hun eigen werkzaamheden kiezen en ‘up to date’ kenniscomponenten gebruiken, afgestemd op hun sterke punten en hun ontwikkelbehoefte. Op deze manier krijgen ze controle over hun eigen workflow en hebben ze een duidelijk beeld van hoe hun inspanningen bijdragen aan het geheel van de organisatie.

Dat is belangrijk voor hun motivatie en betrokkenheid.

Het digitale performance platform van Lenard and Lenard helpt medewerkers en bedrijven op professionele en leuke wijze verder, met duidelijke doelstellingen om op te kunnen sturen. Voorbeelden van doelen zijn:

  • kwalitatief en kwantitatief kennismaken met je nieuwe werkomgeving (onboarding),
  • het behalen van persoonlijke vitaliteitsdoelen,
  • stappen maken in competentie en/of vakinhoudelijke ontwikkeling,
  • het doen van routine werkzaamheden,
  • veranderingen doorvoeren.

 

De principes van het L&L performance platform

Avatar

Ken jij je Avatar? In digitale spellen (games) beschikken deelnemers over een profiel in de vorm van een ‘Avatar’. Lenard and Lenard ontwikkelde een werkwijze met gaming mechanismen ondergebracht in een tool om kennis, ervaring en ontwikkeling samen te faciliteren in de vorm van een Avatar. Een eigen profiel dus. Dat profiel wordt gevormd en versterkt op basis van de input die men zelf in het online platform inbrengt en door de missies die volbracht worden. De eigen Avatar helpt bij het maken van keuzes in ontwikkeling. Op deze manier bouw je je eigen Avatar op en versterk je deze je leven lang door je projecten, studies en werk.

Intrinsieke beloning

Gamification speelt in op het principe van intrinsieke beloning: door professionals een omgeving te geven om doelen te kunnen halen, krijgen ze de mogelijkheid om zelf een ervaring, ontwikkeling, resultaat en in feite een beloning te kiezen.

Gezamenlijk doelen bereiken

Een belangrijk onderdeel in de digitale spellen is het gezamenlijk met andere spelers doelen bereiken. In het L&L performance platform wordt dit principe gebruikt in missies waar medewerkers gezamenlijk aan een doel werken. De voortgang en inbreng van iedere individu is zichtbaar voor iedereen die ook in die missie zit en eventuele managers. Op deze manier kan dus gestuurd worden op resultaat.

Beloningen

Gerelateerde beloningen die men kan kiezen na het bereiken van missies worden enerzijds professional/individu-specifiek en anderzijds teamgeneriek opgesteld.

Een spel dat geen spel is, maar serious business

De missies die ingericht worden zijn geen spellen, maar stappen die gezet moeten worden om een bepaald doel te bereiken. Bij L&L is gamification geen spel, maar serious business.

 

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld