Aankomende bedrijfsopvolging in de bollenteelt is een van de uitdagingen van de huidige bollentelers. De specifieke aard van de werkzaamheden van deze sector vraagt een zorgvuldige, maar vooral functionele voorbereiding van deze nieuwe generatie bedrijfsopvolgers. Een groep jonge ondernemers uit de bollenteelt hebben dinsdag 15 mei een start gemaakt met de training ‘Praktisch ondernemerschap – de bollen in bloei’.

Tijdens deze training krijgen de deelnemers in 4 dagdelen naast theorie, voornamelijk praktische handvaten aangereikt die hen helpen zich optimaal voor te bereiden op hun toekomst in de bollenteelt. Er is ruimte voor veel eigen inbreng en verder krijgen deelnemers naast oefeningen en een persoonlijkheidstest ook een projectopdracht bij hun bedrijf of werkgever. Elke 2 weken komt een van de volgende onderwerpen aan bod: strategie, leiderschap, communicatie en onderhandelen / beïnvloeden.

De training is in samenwerking met de sector ontwikkeld door Lenard and Lenard en wordt gegeven in het Hotel Merlet te Schoorl.

Lees ook dit artikel op www.bollenstreekomroep.nl

 

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram