Er moet me wat van het hart. Als professional en iemand die graag bedrijven helpt zoveel mogelijk rendement te halen, vind ik het jammer dat nog zoveel MKB-bedrijven niet voldoende prioriteit geven aan hun personeelsbeleid. Ik kom namelijk regelmatig bij bedrijven waar nog geen verantwoordelijke is aangesteld voor alle zaken rondom het personeel. En dat is een gemiste kans.

Wat ik vaak zie is dat administratieve zaken door de administratie of de secretaresse van de directeur worden uitgevoerd. Dan moet je denken aan het bijhouden van vakantiedagen, ziekteverlof, contracten en de administratie rondom personeelsdossiers. Wat ik gelukkig wel vaak zie is dat de uitbetaling van salarissen is uitbesteed. Een verstandige keuze voor MKB-bedrijven, want de kosten wegen niet op tegen de voordelen. Maar hoe zit het met zorgen voor gemotiveerd personeel? Ervoor zorgen dat je voldoet aan de continue veranderende wet- en regelgeving? Het binnenhouden van talent? Het terugdringen van ziekteverzuim? Wat als je bedrijf en je personeelsbestand groeit, maar je onderneming is er niet op ingericht?

Dat wil je toch ook allemaal goed geregeld hebben? Wat is die drempel toch voor veel MKB-bedrijven om een personeelszaken specialist aan te nemen? Natuurlijk kost het geld. En natuurlijk moet je tijd en energie besteden aan het vinden van zo iemand. Maar denk eens terug en ga eens na hoeveel geld (= salaris, opleiding, inwerken, investeren) je besteed hebt aan nieuw personeel dat na 1 of 2 jaar (of nog veel eerder) weer vertrokken was? Hoeveel afkoopsommen heb je betaald omdat het personeelsdossier niet goed was opgebouwd? Hoeveel rechtszaken heb je gehad omdat je overhoop lag met een personeelslid? Met hoeveel procent zijn je ziektekosten gestegen omdat er geen aandacht is voor je personeel? Hoe zit het met de motivatie van je medewerkers? Heb je de juiste mensen op de juiste plek zitten? Kun je met de mensen die je nu in dienst hebt je strategie realiseren of je doelstellingen halen? Of denk je dat het allemaal wel los zal lopen en dat het toch goed gaat zoals het gaat? Want dat gaat beslist ten koste van het potentieel van je organisatie. En dat is jammer.

Je personeel heeft begeleiding nodig. Zij moeten weten wat er van ze verwacht wordt, welke bijdrage zij moeten leveren aan de doelstellingen van het bedrijf. Je moet de juiste omgeving creëren waarin je medewerkers de motivatie hebben om ervoor te gaan. Je moet weten aan welke regelgeving je moet voldoen om hoge ontslagboetes te voorkomen. Allemaal zaken waar een opgeleide specialist je bij kan helpen. Want iemand met echte en up-to-date kennis van personeelszaken verlost je van onzekerheid, biedt structuur, een ontwikkelingsplan voor je medewerkers, zorgt ervoor dat iedereen op de juiste plek zit, speelt adequaat in op personeelsconflicten, zorgt voor gemotiveerd en tevreden medewerkers en is een echt klankbord en sparringpartner voor de directie. En die investering levert een hele positieve bijdrage aan het resultaat van jouw onderneming.

Saskia Vos

P.S: Neem contact met mij op als je op zoek bent naar een HR-specialist: sv@lenardandlenard.com

 

 

 

Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram