en nl

L&L Performance Management

De kern van L&L Performance Management draait om mensen en hun gedrag. Een grote mate van zelfkennis en inzicht in het effect van gedrag op anderen, vergroten effectiviteit in interacties zoals tijdens onderhandelingen en in team meetings. Hiervoor gebruiken wij onder andere onze profiling techniek en performance coaching.

Een ander onderdeel van mens en gedrag is vitaliteit op zowel fysiek als mentaal gebied. Persoonlijke effectiviteit wordt ook bepaald door hoe gezond iemand is op beide gebieden.

Optimalisatie van hetgeen een individu of team doet, is het laatste onderdeel van L&L Performance Management.

 

L&L Performance Management kan ingezet worden voor zowel individuen als teams en binnen elke vorm van aansturing. Het verbeteren van de effectiviteit en de efficiëntie van een team begint echter altijd bij de manager/senior executive. Onze ervaring leert dat leiderschap de prestatie van een team bepaalt. Het vergroten van leiderschap, vraagt een grote mate van zelfreflectie, zelfkennis en de moed om je als leider kwetsbaar op te stellen.

Gamification

Gamification is bij L&L een van de middelen om de performance van een team te verbeteren. Via een online platform krijgt het team en de individuele leden van het team toegang tot specifieke opdrachten die erop gericht zijn het vastgestelde performance doel te halen. De focus ligt hierbij op team- en individuele afspraken, samenwerking en het optimaliseren van de teamprocessen. De manager en de teamleden kunnen real time de voortgang inzien van hun eigen prestaties en die van de anderen binnen het team.

Lees meer over gamification

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld