en nl

L&L Talent Acquisition

Organisaties met de juiste executives, senior en middle managers verbinden voor permanente functies en tijdelijke ondersteuning op de gebieden HR, finance, business processes, marketing en sales. L&L gelooft dat er een match moet zijn tussen de waarden en de ambities van de organisatie en die van het individu. Ook is de samenstelling van het team bepalend voor wie er nodig is als invulling van een openstaande vacature of als tijdelijke ondersteuning.  Relevante expertise en ervaring zijn 2 andere belangrijke elementen.

De mens achter de kandidaat

L&L Talent Acquisition kijkt naar de mens achter de kandidaat en neemt het ontwikkelpotentieel van de kandidaat en zijn/haar wensen op het gebied van ontwikkeling mee in het zoeken naar de best match tussen kandidaat en organisatie. Bovendien gebruiken we de L&L methodiek om te kijken naar de juiste combinatie op het gebied van gedrag, vitaliteit en processen. Dit leidt ertoe dat we altijd alleen de best match voorstellen aan de organisatie.

Ontwikkeling als continue proces

L&L talenten kunnen ingezet worden op een nieuw of lopend project, als tijdelijke ondersteuning omdat een specifieke expertise nodig is, als vervanging van een afwezige collega en voor een permanente invulling.

Een talent bij L&L is niet gebonden aan bijvoorbeeld leeftijd, sekse, etc.. Alle L&L talenten kennen de L&L methodiek en zien ontwikkeling en optimalisatie van de eigen performance als een continue proces. Bovendien wordt bij een tijdelijke invulling, effectiviteit en resultaat gemeten aan de hand van overeengekomen doelen en key performance indicators (kpi’s). L&L talenten hebben plezier in wat ze doen en dragen zorg voor hun project, zichzelf en de mensen om hen heen.

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld