en nl

Workplace

Een werkomgeving is veel meer dan meubilair. Het is een atmosfeer die grote impact op de resultaten van de medewerkers. Lenard & Lenard helpt organisaties bij het optimaliseren van die atmosfeer om medewerkers te laten excelleren.

De werkplek van nu laten werken

Aan het begin van deze eeuw werd ‘het nieuwe werken’ geïntroduceerd (HNW). Veel bedrijven pasten hun inrichting aan. De kleine kantoortjes verdwenen en maakten plaats voor de kantoortuin. Dankzij technologie konden medewerkers tijd- en plaats- onafhankelijk werken. De drijfveer voor HNW was vooral kostenbesparing. Minder vierkante meters betekent lagere kosten. HNW richtte zich vooral op de individuele medewerker. Resultaat is echter een teameffort. Dus hoe maak je de ruimte optimaal om als team samen goed te presteren? En met het intreden van agile werken wordt helemaal duidelijk dat een ruimte delen met al je collega’s niet optimaal is. Het leidt tot onvrede op de werkvloer. Een werkinrichting die niet werkt, terwijl de druk op prestatie alleen maar toeneemt. Recent onderzoek herbevestigt dat er een duidelijke relatie is tussen werkplek en productiviteit. Lenard & Lenard helpt organisaties om – in dialoog met medewerkers – de werkplek te laten werken. Om samen tot oplossingen te komen binnen de grenzen van de beschikbare vierkante meters. Want verhuizen of vierkante meters erbij ‘pluggen’ is meestal geen optie. Het online platform van Lenard & Lenard kan hierin ondersteunen.

De werkplek van de toekomst

Lenard & Lenard gelooft dat werken en ontwikkelen zoals het nu is ingericht niet duurzaam is voor de toekomst. Niet duurzaam voor mensen, bedrijven, de economie, het milieu, de samenleving, onze vitaliteit, voor onze ontwikkeling en de manier van werken op zich. Wij geloven dat aan jezelf werken een leuke ervaring mag zijn en niet iets is wat je alleen op school doet of opgelegd krijgt vanuit de werkgever.

Samen met partners bouwen we een (fysieke) werkplek van de toekomst ter inspiratie en als toonbeeld van Nederlandse innovatie. We gaan de dialoog aan zodat iedereen constructief kan meepraten. Om mensen met elkaar in verbinding te brengen en om mensen in beweging te krijgen, starten we met de campagne ‘De mens van morgen’om het ongezonde looprad van onze huidige werkcultuur te doorbreken. We ondersteunen deze campagne met ons eigen digitale platform.

De dialoog op gang brengen

Jörgen Raymann en Benito Doelwijt van Lenard & Lenard mobiliseren mensen om samen met hen na te denken en in gesprek te gaan over hoe we van uitdagingen in onze huidige economie, kansen richting de toekomst kunnen maken. Door het stellen van kritische vragen, willen wij werkend Nederland in beweging krijgen en veranderen wat beter kan.