nl

Hoe kun je samen een burn-out voorkomen?


Roderick - 8 november 2019

Het fenomeen burn-out is volop in het nieuws. De burn-out is na 30 jaar door de World Health Organization (WHO) erkend als beroepsziekte. Waarbij de WHO meteen verklaarde dat burn-out geen ziekte is, maar geclassificeerd wordt als syndroom, een verzameling van klachten. In 2018 waren er naar schatting meer dan 260.000 mensen met een gediagnosticeerde burn-out in Nederland. Daarnaast komen er ieder jaar 140.000 nieuwe gevallen van burn-out bij.
Een burn-out zal steeds vaker een voorkomend probleem worden, waaronder zowel werknemer als werkgever kunnen lijden.
In onderstaand artikel leest u dan ook wat een burn-out is en hoe deze wordt veroorzaakt. Wat zijn de gevolgen voor zowel werknemer als werkgever en wat zijn maatregelen die samen ondernomen kunnen worden om een burn-out te voorkomen.

Wat is een burn-out en hoe wordt het veroorzaakt?

Een burn-out wordt door de WHO gedefinieerd als ‘een groep symptomen die ontstaat door niet succesvol beheerde chronische werkstress’. Een burn-out kan worden gekarakteriseerd door de volgende symptomen:

  1. Gevoel van uitputting of weinig energie.
  2. Vergrootte mentale afstand tot iemands baan, of gevoelens van negativisme of cynisme gerelateerd aan iemands baan.
  3. Verminderde werk effectiviteit.

Een burn-out ontstaat als gevolg van langdurige, emotionele overbelasting en/of stress. Dit kan werkgerelateerd zijn, maar dat hoeft ook lang niet altijd zo te zijn volgens diverse wetenschappers. Het is dus altijd goed om na te gaan waar een burn-out vandaan komt, want de gevolgen zijn serieus genoeg voor werknemer, maar ook werkgever.

Wat zijn de gevolgen van een burn-out voor de werknemer

De werknemer die een burn-out krijgt kan in de meeste gevallen een langere tijd niet werken. Een burn-out kan verschillen in duur. Van drie maanden tot zelfs langer dan een jaar. In die tijd kan de werknemer ook last krijgen van bijvoorbeeld slaapstoornissen, vergeetachtigheid, hoofd- en nekpijn, verminderde weerstand en sterkere emotionele buien. Hoe lang een burn-out precies duurt is dus lastig te zeggen.

Wat zijn de gevolgen van een burn-out voor de werkgever?

Hoewel een burn-out natuurlijk vooral vervelend is voor de werknemer, zijn er ook grote gevolgen voor de werkgever. Een burn-out kost een werkgever geld.

Hieronder een voorbeeld van kostenposten voor een verzuimende/zieke werknemer (gebaseerd op gegevens van TNO en CPB, 2016).

Kostenposten zieke/verzuimende werknemer per dag:

Loondoorbetaling
Kosten vervanging
Verlies productie/dienst
Kosten arbodienstverlening
Verzuimbegeleiding
Totaal verzuimkosten: kan variëren tussen 250 en 400 euro per dag

Je kunt de kosten zelf berekenen per werknemer.
Ga daarvoor naar: http://www.verzuimkosten.nl/ThinkWorks/index.html

Wat voor maatregelen kunnen er genomen worden om een burn-out te voorkomen?

Voorkomen is in het geval van een burn-out zeker beter dan genezen. Maar wat kun je doen om burn-outs te voorkomen? Zie de infographic hieronder voor tips om een burn-out tegen te gaan.

Download tips ter voorkoming van een burn-out

Tips om een burn-out te voorkomen

 

 

Bronnen:

Arboned ( 07 november 2019)

burnoutteam. (z.d.). Wat kost een burn-out. Geraadpleegd op 1 november 2019, van https://burnoutteam.nl/wat-kost-een-burnout/

mkbservicedesk. (z.d.). Zieke werknemer kost 200 tot 400 euro per dag | Wat kost ziekteverzuim per medewerker? Bereken je kosten | MKB Servicedesk. Geraadpleegd op 1 november 2019, van https://www.mkbservicedesk.nl/10218/zieke-werknemer-kost-200-tot-400-euro.htm

Waarom duurt burn-out zo lang? | CSR Centrum. (z.d.). Geraadpleegd op 1 november 2019, van https://www.csrcentrum.nl/algemeen/blog/waarom-duurt-burn-out-zo-lang-0

https://www.arboned.nl/nieuws/20170606-burnout-ook-na-20-jaar-nog-onderschat

-Bretland R.J., Thorsteinsson E.B..Reducing workplace burnout: the relative benefits of cardiovascular and resistance exercise. PeerJ 2015 3:e891.

-Dreyer, L., Dreyer, S., rankin, D. Effects of a 10-week High-Intensity Exercise Intervention on College Staff with Psychological Burnout and Multiple Risk Factors. Journal of Research 2012, 7, 1, 27-33.

-https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/overspannenheid-en-burn-out/cijfers-context/huidige-situatie#node-aantal-nieuwe-gevallen-van-overspannenheid-de-huisartsenpraktijk

-Wat leren werknemers en werkgevers van een burn-out? Onderzoek in opdracht van  Zilveren Kruis mei 2017.\

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/griepgolf-is-grote-schadepost-voor-werkgevers-een-zieke-werknemer-kost-ze-gemiddeld-241-euro-per-dag~be1f080c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

 

 

 

Related posts