nl

Resultaat halen, hoe doe je dat?


Benito Doelwijt - 12 juli 2019

Je wilt iets bereiken, effectiever zijn, doelgerichter. Mensen waarvan je kunt zeggen die hebben iets bereikt, hebben een aantal zaken gemeen in wat ze doen en hoe ze in het leven staan. Hieronder zetten we een aantal van deze overeenkomsten* op een rijtje.

 

Mensen die resultaat halen, hebben:

1. Een doel voor ogen

Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het team waarmee ze werken. Iedereen in het team weet waar het gezamenlijk naartoe onderweg is. Anders weet je ook niet hoe je er samen moet komen.

2. Een gedegen voorbereiding

Ze hebben ervaring in de industrie, markt, sector waar ze werken. Ze bevinden zich ‘in het veld’, daar waar klanten en concurrenten zijn. Ze analyseren en masseren een idee net zolang totdat ze iets hebben waarvoor ze een groep klanten enthousiast gekregen hebben. Bovendien hebben ze een plan B, voor het geval plan A niet blijkt te werken. En ze zijn bereid aanpassingen te maken daar waar nodig.

3. De juiste mensen om zich heen

Hiermee worden de mensen bedoeld waar zij zelf naartoe gaan voor advies alsook het team waarmee ze zich omringen. Zij voelen zich niet bedreigd door mensen die meer weten dan henzelf en vinden het juist leuk om iemand te helpen zich te ontwikkelen, ook als dat betekent dat ze beter worden dan zichzelf. Bovendien stoppen ze tijd en energie in het beter maken van het team en de individuele teamleden, omdat ze weten dat positieve, betrokken teamleden gaan voor het gestelde doel.

4. De drive

Ze zijn vaak gretig, willen winnen, hebben een hoge energie en hun enthousiasme werkt aanstekelijk voor hun omgeving. Daarnaast weten ze van weinig iets te maken. En zijn ze constant bezig aan bepaalde wieltjes of radartjes te draaien totdat het zo perfect mogelijk loopt en de klant de service krijgt die hij/zij verwacht. Ook zijn ze nooit klaar met hun eigen ontwikkeling, maar zien ze altijd mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en zichzelf te verdiepen.

5. Inzicht in hun eigen gedrag en de moed om zich kwetsbaar op te stellen

Mensen die resultaat halen, weten wat hun sterktes en zwaktes zijn, wanneer hun zwaktes tot uiting komen en hoe ze daarmee om moeten gaan. Ze laten zien aan anderen om hen heen dat kwetsbaar opstellen, zoals toegeven dat je fout zat of dat je hulp nodig hebt, geen zwakte is maar juist een teken van kracht.

6. Oog voor gezondheid, uitstraling

Bewust omgaan met gezondheid, zowel mentaal als fysiek, is voor doelgerichte mensen een randvoorwaarden. Zij leveren weinig tot geen concessies hieraan. Daarnaast weten ze hoe belangrijk de juiste uitstraling is. Uitstraling vanuit de persoonlijke verzorging tot aan de presentaties van het bedrijf.

7. Oog voor anderen om hen heen

Doelgerichte mensen gaan op hun doel af zonder daarbij anderen respectloos aan de kant te schuiven. Effectiever zijn, betekent ook dat je slim samenwerkt en synergie creëert met de relaties die je opbouwt, waarbij je wel trouw blijft aan je eigen prioriteiten

8. De toekomst op hun vizier

Succesvolle mensen blijven niet in het verleden hangen, maar leren van gemaakte fouten en kijken continue naar de toekomst. Wat is er nodig, waar gaat de markt, het bedrijf, het product naar toe. Op welke ontwikkelingen moeten we anticiperen? Door hiermee bezig te zijn, blijf je gefocust op datgene wat er toe doet.

Zijn er overeenkomsten die we niet genoemd hebben, maar waarvan je vindt dat ze zeker ook belangrijk zijn? Laat het weten!

Zoek je handvaten om zelf effectiever en doelgerichter te zijn? Kijk dan op onze DOEN-pagina.

 

 

*Bovenstaande overeenkomsten zijn opgesteld met input uit 3 Things Successful People Do – J. Maxwell, De 7 eigenschappen van effectief leiderschap  – S Covey en The Leadership Traits Shared by Successful Entrepreneurs by Michael Glauser and Dan Holland

Abonneer je nu en mis geen enkele update!

* Verplicht veld

Related posts