nl

SER ontwikkelt actie-agenda voor ontwikkeling


Benito Doelwijt - 31 januari 2020

Leven Lang Ontwikkelen niet meer weg te denken

Klaar zijn met leren, studeren, ontwikkelen na je studie? Vergeet het maar.  De arbeidsmarkt vraagt om continu actueel geschoolde en herschoolde professionals. Maar hoe maak je het nou leuk genoeg zodat iedereen ook zin houdt om zich voortdurend te blijven ontwikkelen. De Sociaal Economische Raad (SER) zet er de actie-agenda ‘Leven Lang Ontwikkelen’ voor in.

De wereld om ons heen verandert continu. Technologie in ons leven en werken past zich snel aan. Ook zijn er maatschappelijke uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt en ontwikkelingen in de energietransitie. Dit vraagt om aanpassingsvermogen van mensen en organisaties. 

Positieve leercultuur nodig
Een positieve leercultuur is nodig en daarvoor zet onze partner SER zich in. SER-adviseur Jos de Groen ziet een mooie toekomst voor zich als de boodschap rond een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ zich verder verspreidt. “In het land zijn er gelukkig allerlei initiatieven,” begint hij dit interview. “Wij zoeken hierin verbinding en kansen om leren en ontwikkelen tijdens je loopbaan te bevorderen. De technologie verandert, er komen nieuwe eisen en je gewone werkzaamheden veranderen. Om die werkzaamheden goed te kunnen doen, moet je jezelf blijven ontwikkelen. Het gaat hierbij om alle niveaus, van MBO tot universitair niveau.” De SER is al wat jaren bezig met deze actie-agenda en ziet vooruitgang. “Dat is ook nodig, niet alleen op een schoolse theoretische manier. Maar ook echt met ontwikkeling in de praktijk. Daar is behoefte aan. De overheid zorgt voor een stimulans door voor een grote groep mensen een ontwikkelbudget beschikbaar te stellen, het zogenaamde STAP budget.”

Jos de Groen – SER-adviseur

Samenwerking met de branche
De SER verzamelt en presenteert goede voorbeelden van plekken waar leren al vanzelfsprekend is (zie de link onderaan). Dat moet inspireren. De SER werkt samen met brancheverenigingen, werknemersorganisaties en ondernemersclubs. Kennisuitwisseling en het verbinden van partners zijn hierbij belangrijke instrumenten. Zo ontstaan ontwikkeltrajecten voor allerlei werkniveaus. De Groen: “Het gaat hierbij om bijscholing en omscholing. Een mooi voorbeeld vind ik de trainingen die zijn ontwikkeld door twee bedrijven en een opleidingsinstituut voor medewerkers in drukkerijen. Door toenemende digitalisering is er minder behoefte aan drukkers in Nederland. Die werknemers uit de drukkerijen kunnen met omscholing prima instromen bij het plaatselijke transportbedrijf. Door het aanbieden van het ontwikkeltraject worden drukkers omgeschoold naar vrachtwagenchauffeurs: “Van drukker naar trucker.” Die trainingen worden dan collectief aangeboden aan de medewerkers van de drukkerij.”

‘Verbinden van partijen’
Is De Groen tevreden over hoe de actie-agenda loopt? “Er is nog een hoop te doen, dus tevredenheid is niet op z’n plaats. Het met elkaar verbinden van partijen die de doelstellingen onderstrepen is een lastig proces en we werken hier nog hard aan. Maar het begin is er.”

Lenard & Lenard
De visie van Leven Lang Ontwikkelen van de SER sluit aan bij de visie van Lenard & Lenard (L&L). Waarbij L&L vindt dat de term ‘ een leven lang leren’ meer omvat dan de woorden doen vermoeden. Het gaat niet alleen om het bijblijven en nieuwe vaardigheden ontwikkelen waardoor mensen inzetbaar blijven op het gebied van skills. Meer nog zou het moeten gaan om, met de woorden van Nietzsche te spreken: ‘worden wie je bent’. Daarmee doelen we op de ontwikkeling als mens zoals werken aan zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en empathie. En daarnaast geloven we ook in een breed beeld van leren. Niet alleen in klassieke zin (in de klas, in een training), maar ook door het aangaan van uitdagingen, het maken van fouten, het opdoen van nieuwe ervaringen.

In de visie van L&L is gamification een integraal onderdeel van de aanpak om ontwikkeling en gedragsverandering te versterken en te versnellen binnen organisaties. Hiervoor heeft L&L een eigen platform, waarbij zij in het platform gebruik maakt van gamification. “We passen technieken toe uit de game-industrie om tot gewenste resultaten te komen op organisatie-, team- en individueel niveau. Voor de ontwikkeling van het platform en de toepassingen combineren we inzichten van gedragskunde, organisatiekunde en gamification in een digitale omgeving.”, aldus  Bas Haerkens, Operations & Commercial consultant bij L&L. Lees er meer over via deze link.

Meer weten?

Wil je meer weten over Leven Lang Ontwikkelen? Lees het op de website van de SER https://www.ser.nl/nl/thema/scholing-ontwikkeling/leven-lang-ontwikkelen.

Menselijk potentieel benutten – ‘Worden wie je bent’

Meer weten over hoe Lenard & Lenard denkt over persoonlijke ontwikkeling? Lees het hier

 

Related posts