nl

Werken en ontwikkelen in de toekomst

Lenard and Lenard gelooft dat werken en ontwikkelen zoals het nu is ingericht niet duurzaam is voor de toekomst. Niet duurzaam voor mensen, bedrijven, de economie, het milieu, de samenleving, onze vitaliteit, voor onze ontwikkeling en de manier van werken op zich. Wij geloven dat aan jezelf werken een leuke ervaring mag zijn en niet iets is wat je alleen op school doet of opgelegd krijgt vanuit de werkgever.

 

We willen op een toegankelijke, licht satirische manier de discussie aangaan zodat iedereen constructief kan meepraten. Ook willen we een werkplek van de toekomst bouwen ter inspiratie en als toonbeeld van Nederlandse innovatie. Om mensen met elkaar in verbinding te brengen en om mensen in beweging te krijgen, zetten wij onze eigen L&L methodiek in waarvan het L&L performance platform een onderdeel is.

 

In gesprek met prominente mensen over belangrijke, hedendaagse thema’s – gerelateerd aan werken

Jörgen Raymann en Benito Doelwijt van Lenard and Lenard mobiliseren mensen om samen met hen na te denken en in gesprek te gaan over hoe we van uitdagingen in onze huidige economie, kansen richting de toekomst kunnen maken. Door het stellen van kritische vragen willen wij werkend Nederland in beweging krijgen en veranderen wat beter kan.

 

Werkplek van de toekomst

De werkplek van de toekomst wordt een echt gebouw waarin Nederlandse innovatie op het gebied van werken en ontwikkelen een plek kan krijgen. Deze werkplek moet mensen in Nederland en daarbuiten inspireren anders over werk, werken en ontwikkeling na te denken. De werkplek van de toekomst is eigenlijk de ideale werkplek, de visualisatie van de ideale business partner. Deze werkplek willen we met input van de gemeenschap, zowel in functie als in ontwerp, vormgeven en mogelijk zelfs naar het buitenland exporteren.

 

Leven Lang Ontwikkelen

Nieuwe technologieën en het op latere leeftijd wel of niet met pensioen gaan zijn een paar voorbeelden die vragen om een andere inzet van mensen. Minder negatieve impact op het milieu hebben, vraagt om duurzamer ondernemen en een verduurzaming van de mobiliteit. Om aan alle nieuwe uitdagingen van onze samenleving en economie tegemoet te komen, is continue ontwikkeling van vaardigheden en kennis noodzakelijk.

We willen een positieve leercultuur neerzetten en zetten daarvoor de nieuwste technologieën en technieken in. Hierbij laten we ons o.a. inspireren door de gaming industrie. In spelletjes (games) beschikken deelnemers over een profiel in de vorm van een ‘Avatar’, waarmee de voortgang en resultaten van deelnemers de groei en vorming van de Avatar bepalen. Waarom zou je dit niet kunnen doortrekken naar de zakelijk omgeving?

 

Lees meer over gamification

Contactverzoek

Ik ontvang graag een melding van nieuwe artikelen en updates

* Verplicht veld